Procedura redirectionare 2% din impozitul pe salarii si alte venituri asimiliate salariilor

1. Printeaza formularul atasat

2. Completeaza formularul doar cu datele tale aici:

formular1

3.  Semneaza formularul aici:

formular2

4. Depune Declaratia 230 la sediul organului fiscal de care apartii, pana in data de 25.05.2017, inclusiv.
Poti il trimiti sau sa il depui la organul fiscal de care apartii si prin posta / curier.
Pe link-ul de mai jos gasesti adresele unitatilor fiscale ANAF din Romania:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

formular3

 

Vei putea redirectiona in 2017, daca ne lasi datele tale aici:

Nume, Prenume

Telefon

E-mail *

Detalii


Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Obs. 1: La intrebarea „Cat costa o persoana sa redirectioneaze 2% catre ASOCIATIA CLINICA COPIILOR?” raspunsul este simplu: „Nu costa nimic”. Se redirectioneaza din impozitul pe care angajatorul deja l-a virat catre stat in 2016.

De exemplu: daca in 2016, angajatorul SC FIRMA SRL, a virat catre stat 1500 RON (impozit pe venit salarial) pentru angajatul X, prin completarea in 2017 a Declaratiei 230 de catre angajatul X si depunerea in termen la ANAF, ASOCIATIA CLINICA COPIILOR va putea primi 1500 * 2% = 30 RON.

Obs. 2: La intrebarea „Ce se intampla daca nu imi exprim optiunea de a redirectioneaze 2% catre ASOCIATIA CLINICA COPIILOR?” raspunsul este simplu: „Nu se intampla nimic”. Statul ramane sa faca alte lucruri bune cu banii respectivi.

Nu este suparare daca nu se directioneaza catre ASOCIATIA CLINICA COPIILOR. Important este sa se redirectioneze catre orice alta entitate de acest gen. Statistica spune ca doar 25-30% din romani aleg sa faca aceasta redirectionare din impozitul pe venit ( date valabile pentru anii 2014-2015).

Obs. 3: ANAF va calcula pentru fiecare contribuabil in parte cat se poate redirectiona, astfel ca nimeni nu are acces asupra datelor privind veniturile contribuabilului care alege sa redirectioneze 2% din impoZitul pe venit. Este respectat principiul confidentialitatii veniturilor. ANAF este operator de date cu caracter personal.

Obs. 4: Daca sunt intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa ne scrieti la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe FACEBOOK