Programul: AJUTA GRATUIT!

Date financiare

(Completeaza sumele in RON)

Cifra de afaceri (total venituri)
Cheltuieli totale
Profit impozabil
Impozit aferent (16%)

Cat se poate redirectiona ?

Varianta 1 : Maxim 5‰ din Cifra de Afaceri
Varianta 2 : Maxim 20% din impozitul pe profit datorat statului

Sponsorizarea in cazul dumneavoastra este o cheltuiala nedeductibila fiscal pentru anul in curs. Va recomandam sa nu faceti o astfel de sponsorizare pentru moment. Ne revedem cand veti reveni pe profit ! Vezi alte modalitati care ti se potrivesc din programul AJUTA GRATUIT!
Din impozitul pe profit se poate redirectiona cea mai mica suma dintre Varianta 1 si Varianta 2
In cazul companiei dumneavoastra sponsorizarea maxima deductibila este de :
RON
Compania ta inregistreaza profit si platesti impozit pe profit de 16%. Ai bunavointa ?
Compania ta poate Ajuta Gratuit la constructia unei clinici medicale pentru copiii din Romania. Nu te costa nimic!

Care sunt pasii de urmat pentru redirectionarea din impozitul pe profit ?


Pas 1 : Completeaza cu ajutorul directorului economic casutele "Cifra de Afaceri (total venituri) " si "Cheltuieli Totale".
Restul calculelor se vor realiza automat, iar pe ultima linie vei afla care este sponsorizarea maxima deductibila.
In acest caz maxim:
0
RON suma deductibila fiscal.

Pas 2 : Descarca contractul de sponsorizare pentru Asociatia Clinica Copiilor de aici.

Pas 3 : Dupa completarea contractului de sponsorizare in 2 exemplare, le poti trimite prin posta sau curier la adresa:
Pitesti – Arges, Bulevardul Petrochimistilor Nr.13, Bl. B8, Sc. A, Ap.2
Ai nelamuri sau intrebari suplimentare?
Adreseaza-le la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Telefon: 0761 134 635
Colaboram cu 2 contabili experimentati !!!

Pas 4 : Iti retransmitem contractul semnat si stampilat.

Pas 5 : Se poate efectua plata. Gasesti conturile si datele de identificare in ultima pagina a contractului de sponsorizare.

Pas 6 : Directorul economic va tine cont si va scadea sponsorizarea din impozitul datorat de companie pentru impozitul pe profit, astfel ca in acest caz impozitul datorat statului, dupa efectuarea sponsorizarii, este de:
0
RON

Pas 7 : In cazul in care alegi sa faci o sponsorizare mai mare de
0
RON suma platita in plus se va "consuma" la fiecare plata a impozitului pe profit datorat statului, timp de 7 ani fiscali, in aceeasi modalitate (vezi Pas 6).

Baza legala de redirectionare a impozitului pe profit de catre companii: Codul Fiscal – Legea nr. 227 / 2015, Art. 25 Cheltuieli – alin. 4 lit. i

Verifica singur pe site-ul ANAF: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2016.htm#A21

i) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.


Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Intrebari si Raspunsuri referitoare la redirectionarea impozitului pe profit  Ce costuri are compania daca aleg sa redirectionez aceasta suma?
  Costul este 0. Sunt bani care oricum vor pleca din firma catre bugetul de stat si vor fi gestionati de stat.

  Cine poate face o astfel de redirectionare din impozitul pe profit?
  Oricare firma platitoare de impozit pe profit, care inregistreaza profit.

  Cand pot face redirectionare din impozitul pe profit?
  Oricand pe parcursul unui an fiscal. De obicei se poate face la fiecare trimestru, atunci cand se apropie data in care se plateste impozitul pe profit, adica lunile aprilie, iulie, octombrie, ianuarie.

  Ce se intampla daca nu redirectionez aceasta suma?
  Nu se intampla nimic. Suma oricum va trebui platita si ajunge in bugetul de stat. Daca alegi sa faci redirectionare, macar poti face un bine, ai un control total asupra unei parti din impozit.

  Ce se intampla daca am redirectionat o suma mai mare?
  Ti se acorda posibilitatea ca timp de 7 ani fiscali sa deduci diferenta. De asemenea costul este 0.

  Cum justific plata banilor, daca aleg sa redirectionez conform prevederilor Codului Fiscal?
  Ordinul de plata va avea in spate contractul de sponsorizare cu ASOCIATIA CLINICA COPIILOR.

Programul : AJUTA GRATUIT !

De ce sa redirectionezi din impozitul pe profit ?

Avantaje VS Dezavantaje


  Pentru ca este GRATUIT!
  Ai posibilitatea sa ajuti gratuit, fara niciun cost suplimentar, daca ai bunavointa. CLINICA COPIILOR se va realiza si cu ajutorul tau.
  Ai control asupra unei parti din impozitul datorat statului pe profitul inregistrat, ca urmare a eforturilor depuse de compania ta de a fi profitabila.
  Suntem dispusi sa afisam datele firmei tale (logo + scurta descriere + redirectionare link site) la rubrica "Parteneriate si Sponsori" in mod gratuit.
  Compania are ocazia sa isi creasca reputatia in comunitate, prin implicarea intr-o cauza sociala cu impact benefic in sistemul medical pediatric.
  Vom trata cu prioritate viitoarele solicitari privind asistenta medicala pediatrica de specialitate pentru cazurile semnalate de reprezentantii companiei.
  Pentru ca Romania are nevoie de CLINICA COPIILOR, iar ajutorul tau GRATUIT, poate echivala cu salvarea si sanatatea multor copii.